85 år og fortsatt i jobb

Tordis Marie Haaland er 85 år gammel og åpnet butikken Pels og mote sammen med mannen for 56 år siden. Selv om sønnen tok over som daglig leder i 1985, jobber Tordis fulle dager i butikken. Hun har ingen planer om å gi seg enda.

 
85 år med pels stort  
PELS OG MOTE: 85 år gamle Tordis Marie har ingen planer om å gi seg.  
Av: Malin Høgestøl Brynjulfsen
 

-    Jeg har alltid jobbet på butikk, og det er i grunnen, og når vi begynte så var jeg helt grønn, men en måtte bare ta fatt. Og det har jeg gjort, sier Tordis Marie Haaland, butikkekspeditør, Pels og mote.

Tordis Marie har alltid jobbet fulle dager, og mener at det ikke er vits å gi seg selv om man kommer litt opp i årene. Hun synes det er bedre å jobbe enn å springe på kafe. Den eneste forskjellen mellom nå og tidligere er at hun ikke lenger får lønn. Tordis Marie sier det holder med pensjonen.

 
Ombygging
 

Butikken pels og mote holder til i Langgata i Sandnes, og selv om det har gått 56 år siden første åpningsdag, synes Tordis det fortsatt er like koselig.

-    Kundene kommer inn og en blir kjent med en annen på en helt annen måte, fordi det er en liten butikk og litt eldre folk, så det er veldig koselig, sier Haaland.

Og mindre skal butikken bli. Den allerede lille butikken er under ombygging og den delen som tidligere var lager skal nå fjernes helt fra resten av butikken. Loftet over butikken skal nå bli det eneste lageret til butikken.

 
Morgenfugl
 

Butikken åpner ikke før klokken 10 og hadde dette vært en normal butikk, ville de ansatte komt på jobb rundt en halvtime før butikken åpner. Men Pels og mote er ikke en normal butikk, og Tordis Marie er ikke en normal 85 åring. Hun er nemlig på jobb lenge før de åpner.

-     Jeg er i butikken rundt halv 9, og da setter jeg på å lager kaffe, rydder litt rundt, og så går jeg hjem når vi stenger i hvert fall. Da lager jeg middag og sånn til meg selv, ser litt på TV, leser litt, sier Haaland.

Tordis Marie har ingen planer om å slutte å jobbe i nærmeste fremtid.

-    Hva skal jeg gjøre hjemme? Sier hun.

 

 

 

Du er her: Home Kultur 85 år og fortsatt i jobb