Edvard Moe fikk tredjeplass i grenen brewers cup i NM i kaffe i helgen.

 
Kaffe NM stort  
KAFFE: Edvard Moe konkurrerer i norgesmesterskapet i kaffe i Trondheim. Foto: Coffeeberry Sandnes  
Av: Anna Sørmarken Vestly og Maria Akselvoll  
Det ble holdt norgesmesterskap i kaffe i Trondheim i helgen. Edvard Moe fikk en tredjeplass i grenen brewers cup. Moe har i flere år jobbet på kafé ved siden av studiene. Nå jobber han på Coffeeberry Stavanger.  
Brewers cup
 
Norgesmesterskapet kårer vinnere i brewers cup, barista og cup tasters. Vinnerne av førsteplassene i de tre grenene skal videre til verdensmesterskapet i Brasil i november.

I brewers cup skal deltakerne håndbrygge svart kaffe. De kan selv velge hvilken byggemetode, men den kan ikke være automatisert.

- Du skal brygge tre brygg med kaffen i løpet av ti minutter. Du skal beskrive smakene, som aroma, ettersmak, syrlighet og munnfølelse så presist som mulig til dommeren. Deretter skal dommeren evaluere smaken på brygget og i hvilken grad det samsvarer med min smaksbeskrivelse, forteller Moe.

Det var elleve deltakere i NM i brewers cup.

 
Kaffeinteresse
 
Moe ble interessert i kaffe for fem år siden.

- Jeg ble introdusert for spesialkaffe da jeg var 17 år. Det var opplevelsen av hvor mye bedre spesialkaffe er, enn vanlig kaffe, som fikk meg interessert. Etterhvert lærte jeg å brygge spesialkaffe selv, sier han.

Moe fikk førsteplass i brewers cup i regionsmesterskapet som ble holdt på Bryne i februar.

 
Du er her: Home Kultur Siddis fikk tredjeplass i kaffe-NM